Skara manskör

Återblickar

Jultider 2016

JULKONSERT med Skara Manskör och Octo Puellae
Solist: August Eriksson, saxofon
Dirigenter:
Skara Manskör: Göran Berg
Octo Puellae: Hedda Göransson
Pianist: Ingegerd Ottosson Höög
Konferencier: Bosse Carlqvist
Söndagen den 18 december 2016, kl. 16:00
i Djäkneskolans aula Skara
----------------------------
Missa inte vår Konsert i Varnhems klosterkyrka den 3:e Januari.

Höstmusik 2016

Skara Manskör medverkar under Kulturveckan i Skara. Lördagen 15/10 kl 11:00 vid krönikebrunnen.

Samt i Horns Kyrka Söndagen 16/10 kl 19:00 

Vi sjunger delar ur vårt Taubeprogram och Jubileumsprogram. 

Varmt Välkomna!

Manskören sjunger Evert Taube i Synnerby Kyrka

Manskören sjunger Evert Taube i Synnerby Kyrka 2016-09-25 kl. 18.00

Skara manskör sjunger Evert Taube i Synnerby Kyrka tillsammans med musiker Thomas Landahl och Charlotte Eklund. Välkommen kl. 18.00

Manskören fyller 95 år

Under våren fyller Skara manskör 95 år. För att fira ordentligt, så anordnar kören två konserter. Den ena är en jubileumskonsert tillsammans med Eidsvoll manskör och den andra, en traditionsenlig konsert på valborgsmässoafton utanför Kråks.
Efter jubileumskonserten fortsatte firandet med bankett å Julahotellet.
Dagen efter var det dax för de norska gästerna att återvända hem. Farväl togs på sedvanligt sätt med famntag och sång från båda körerna innan bussen entrades.

 

 

 

Jubileumskonsert

  i Varnhems klosterkyrka

Lördagen den 23 april 2016,

klockan 16:00

Medverkande:

   Skara Manskör 95 år

  Eidsvoll Mannskor från Norge

 Se videoreportage från norgebesöket

Via länken nedan kan du se ett videoreportage från jubileumskonserten i Varnhem tillsammans med Eidsvolls mannskor 23 april 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=WaU7dNZh2OM

 

Konsert på Valborg 2016

VÅRKONSERT

med

SKARA MANSKÖR

 Valborgsmässoafton 2016, kl 18:00

i Stadsparken vid Kråks Värdshus

 Vårtalare:

Lennart Persson

Dirigent:

Göran Berg

 Välkomna!

Julkonsert 2015

Skara manskör hade sin traditionsenliga julkonsert i Djäkneskolans aula. Vi bjöd på sakrala och profana julsånger med Claes Jonsson som solist. Dirigent för manskören var Göran Berg och Bosse Carlqvist var konferencier. Musiker var Ingegerd Ottosson Höög på piano och Anders Bergholm på bas.Medverkade gjorde också flickkören Octo Puellae som framförde sitt eget stämfulla julprogram. 

Vårkonsert 30 april 2015

På valborgsmässoafton höll Skara manskör sin traditionsenliga vårkonsert kl 19.00 i stadsparken, vid Kråks värdshus. Vårtalare var Margareta Stigson, som talade om SLU i Skara och det stöd hon upplevt från skarabor och kommun i en svår tid för lantbruksuniversitetets verksamhet i Skara. Lagom till sången klarnade det upp och under senare delen tittade solen fram, efter en annars mycket regnig dag. 

Musikcafé 2015-03-29

Söndagen den 29 mars kl 16.00 höll kören ett krysscafé där publiken fick lösa korsord i bästa Melodikryss-stil med ledtrådar framförda av Skara manskör. Platsen var Djäkneskolans aula.

Nya hedersmedlemmar 2015

Carl-Eric Jonsson och Bosse Melin nya hedersmedlemmar

Carl-Eric Jonsson och Bosse Melin har varit kören trogna i hela 60 år (!) och valdes vid körens årsmöte 26 januari 2015 till hedersmedlemmar - en titel som kan erhållas av den som under lång tid tillfört stora värden för kören. 

Dessutom vid årsmötet omvaldes Göran Berg som dirigent och Ulf Falck som ordförande. Mattias Wånelid upptogs som ny medlem.

Julframträdanden 2014

Skara manskör sjöng som vanligt några sånger i samband med julefridens utblåsande den 24 december klockan 16.30. Dirigent var Göran Berg. 

Några dagar innan, den 21 december, höll kören sin traditionella julkonsert i Djäkneskolans aula. Sångsolist i år var Nils-Gabriel Berg.

Konsert med Varbergs kvartettsällskap i domkyrkan 27 september 2014

Lördagen den 27 september framträdde Varbergs kvartettsällskap och Skara manskör i domkyrkan under rubriken "En salig blandning". Konserten var en del av en träff i helgen mellan de båda körerna. Det är ett körutbyte som körerna nu hoppas kunna bli en tradition.

Norgeresa med konsert i Eidsvolls kyrka 25 – 27 april 2014

Skara och Eidsvolls manskörer höll våren 2014 en gemensam konsert i Eidsvolls kyrka, som var fullsatt. Eidsvolls manskör firar 95 år och de båda körerna har träffats regelbundet sedan 1951.

Göran Berg ledde skarakören och framförde bland annat några klassiska vårsånger, som Nu är den ljuva våren och Under rönn och syren. Det blev också negro spiritual och lite kyrkligt. Som avslutning på den svenska avdelningen framförde kören Amen i tradjazzarrangemang, med Bosse Carlqvist på piano. Norgekören, som för dagen leddes av inhoppande dirigenten Linnea Sundfaer Haug framförde verk av Edvard Grieg och körens egen Hans Martin Aas, med Trond Ringen som solist.

Konserten avslutades med två gemensamma nummer, där båda körerna sjöng tillsammans: Naar fjordene blaanser och When the stars begin to fall.

Skara och Eidsvoll är ju vänorter, och det båda körerna har haft ett intensivt utbyte ända sedan 1951. Var femte år reser skarakören till Eidsvoll och däremellan är norgekören på besök i Skara.

Den norska kören har ett fullspäckat år, då den förutom att fylla 95 år dessutom är starkt engagerade i firandet av 200-årsjubileet av den norska grundlagen som skrevs här i Eidsvoll 1814, och utgjorde startpunkten för dagens Norge.

Julkonserten den 22 december 2013

Den 22 december höll Skara manskör sin traditionella julkonsert. I år med Pernilla Emanuelsson som sångsolist och Anna Christensson på piano. 

Klicka på länken här nedanför för att se ett klipp från Skara manskörs julpotpurri.

www.youtube.com/watch?v=iQJUGrwg9I0

Julkonsert i Djäkneskolan 21 dec 2012

Erica Sjöström (t v) var solist när Skara manskör höll sin traditionella julkonsert i Djäkneskolans aula den 21 december 2012. 

Se videoreportage från julkonserten 2012 här: 

http://www.youtube.com/embed/YDl39VsaOlw 

Ledsjö kyrka 28 oktober 2012

Skara manskör sjöng i Ledsjö kyrka på en musikgudstjänst söndagen den 28 oktober 2012. Under ledning av dirigent Göran Berg framförde kören bl a Dagen är nära, Gläd dig du jord, Arie mit Chor, med solosång av Thomas Landahl. Jazztoner hördes i Visa från Utanmyra med Bosse Carlqvist som pianosolist. Kören avslutade med Amen - ett svängigt arrangemang av "This little light of mine". Från kyrkan medverkade Erik Långström, präst, och Helena Ambertson på orgel. En trevlig musikstund i en ovanligt fin kyrkolokal!

Senaste kommentarer

29.10 | 15:56

Hej Har uppgifter om att Folkskoläraren Johannes Lindström var en a...

30.04 | 10:10

Tack för denna fina stund!

24.06 | 05:40

Great v

24.06 | 05:39

https://bookmyreviews.com/best-portable-jobsite-table-saw/